2008-12-10 03:38:10• hírek • Szatmar.ro

Véget ért a kaland

A CFR emelt fővel búcsúzhat a BL-től, sokáig megnehezítette a Chelsea dolgát.

A román bajnok Kolozsvári CFR úgy utazott Londonba, hogy tudta, akár le is győzheti a sokkal esélyesebb Chelsea-t, akkor sincs esélye arra, hogy folytassa kalandját az európai kupákban.

Ennek ellenére Maurizio Trombetta legénysége nem tűnt túlságosan letörtnek és kedvetlennek, sőt, épp ellenkezőleg, Perreira távoli lövése révén ők jegyezték a találkozó első kapuralövését, majd negyed órával később az első igazán nagy helyzetet is, amikor Pereira fejesét Terry, Cadut megelőzve, a gólvonalról vágta ki a labdát. A CFR bátor mezőnyjátékára a hazaiak csak veszélytelen távoli löésekkel tudtak válaszolni. Mígnem a 41. percben egy távoli szabadrúgásnál mindenki Terryre figyelt, így Kalou zavartalanul vehette át a labdát és közelről belőtte a ziccert.

Ám sem a gól, sem Anelka szünet  utáni nagy helyzete nem szegte a vasutasok kedvét, akik egy méltán gyönyörű akció végén kiegyenlítettek: a jobb szélen Panin passzolt Culióhoz, az argentin sarokkal tette vissza a lasztit, amit a román védő beívelt, Yssouf Kone pedig közelről Cech hálójába fejelt.

Egy óra elteltével azonban mintha egyre jobban fáradtak volna Szamos-parti játékosok, egyre nehezebben tudták megtartani a labdát. Ennek eredményeként a 70. percben Joe Cole, aki közvetlenül az egyenlítő találat után nagy helyzetet vétett, illetve Nuno Claro védett remekül, adott egy szép passzt a csereként beálló Drogbának, aki szépen kezelte le a játékszert, majd a portugál kapus mellett a hálóba talált.

A folytatásban a Chelsea szinte eltulajdonította a lasztit, a vendégek meg, mint valami Sherlock Holmes-ok, nyomozták becsülettel. Ismét látszott, ami a Roma elleni második mérkőzésen is előjött, hogy  a Kolozsvár játékosai nincsenek a sorozatterheléshez szokva és ez a Bajnokok Ligájában megbosszulja magát.

A csoport másik mérkőzésén két olyan csapat találkozott, akinek egyaránt esélye volt a továbbjutásra. Hiába támadott azonban valamivel többet a Bordeaux, a rendkívül szervezett és pragmatikus Roma két helyzetből két gólt szerzett (Brighi, Totti) és ezzel történelmes során először végez csoportelsőként, a Bordeaux-nak pedig marad az UEFA-kupa.

Chelsea - Kolozsvári CFR 2-1
Chelsea - Cech - Ashley Cole, Terry, Alex, Bosingwa - Joe Cole (Belletti 74.), Mikel Obi (Bridge 84. ), Ballack, Deco - Kalou (Drogba 64.), Anelka     
Kolozsvári CFR: Nuno Claro - Panin, Alcantara, Cadú, Pereira - Culio, Dani,  G. Muresan, Dubarbier (E.Kone 61.), Trica (Peralta 72.) - Y. Kone
gólok: Kalou (41.), Drogba (70.) illetve Y.Kone (55.)

Roma - Bordeaux 2-0
gólok:
Brighi (58.), Totti (76.)

További eredmények:
B csoport
Werder Bremen - Inter 2-1
gólok: Pizarro (62), Rosenberg (81.), illetve Ibrahimovic (88.)
Panathinaikosz - Famaguszta 1-0
gól: Karagunisz (69.)
A csoport végeredménye: Panathinaikosz 10p., Inter 9p., Werder 7p., Famaguszta 6p.

C csoport:
Basel - Sporting Lisszabon 0-1
gól: Djalo (18.)
Barcelona - Sahtior Donyeck 2-3
gólok: Sylvinho (59.), Busquets (83.), illetve Gladkij (31., 58.), Fernandinho (70.)
A csoport végeredménye: Barcelona 13p., Sporting 12p., Donyeck 9p., Basel 1p.

D csoport
PSV - Liverpool 1-3
gólok: Lazovics (36.), illetve Babel (45.), Riera (71.), Ngog (77.)
Olympique Marseille - Atletico Madrid 0-0
A csoport végeredménye: Liverpool 14p., Atletico 12p., Marseille 4p., PSV 3p.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: